Odoo afbeelding en tekstblok

't RuimteKABINET

De podcast over ruimtevaart en ruimtewetenschappen.

Heb je het ook soms? Je leest een bericht uit het ruimtevaartnieuws, en je zit meteen weer met enkele onbeantwoorde vragen. Eén keer per maand gaan Glenn en Pieter rond de tafel zitten voor een gezellig gesprek over zo'n onderwerp dat hardnekkig in onze gedachten bleef hangen. Vervolgens nodigen we een gastspreker uit in de studio die zijn of haar ervaringen uit de ruimtevaartsector met ons wil delen.

Aflevering 1 (mei 2019)

Luister mee naar de eerste aflevering (30 minuten), waarin we ons met gezonde nieuwsgierigheid afvroegen of New Horizons een asociale sonde is en waarom NASA een dure missie als OSIRIS-REx op poten zet rond de kleine asteroïde Bennu. En astronaut Dirk Frimout vertelt met veel enthousiasme over zijn loopbaan als astronaut en ruimtewetenschapper.

Odoo tekst en afbeelding blok

Aflevering 2 (juni 2019)

Zoals beloofd krijgen we in aflevering 2 het vervolg op ons gesprek met Dirk Frimout. Hij neemt ons mee op zijn droomreis naar Mars. Maar eerst gaan we op zoek naar leefbare plaatsen op ongeveer 780 miljoen kilometer afstand van de Zon. Zowel ESA als NASA sturen in 2022 een verkennende sonde naar enkele boeiende werelden, rijk aan vloeibaar water.

Odoo tekst en afbeelding blok